Tuesday, January 24, 2012

gonna miss them :')

.
as'salam n selamat malam sume,, hu3,,
baik sume? alhmdulillah :D
oke,, now cuti an? cuti smpena ap ea? hak3,,
dah sah2 lah,, cuti tahun baru cina whai cik akq n cik abg sume,, hu3,,
pape un,, eira nk wish "GONG XI FA CAI" aka "SELAMAT TAHUN BARU CINA"
kpada sume rkyat yg mnyambut perayaan neyh oke,,
firstly warga BRASS yg berbangsa cina,, :D he3,,
oke,, done ! :D
next story,, mesti korangh tertanya-tnya an about tajuk di ats?
oke,, "GONNA MISS THEM?"
who?
huh,, sdih weyh,, :(
nk tau sper?
neyh lah owg2 nyer,,
=
 oke,, neyh? spe dye? ha3,, dye neyh an famous org nye,,
rmai kot yg knal dye,, hak3,, :D
oke lah,, neyh hasyir,, buah haty ateyh,, hu3,, *ateyh, pnjm jap ea,, he3,, sory,,
oke,, mmg trasa khilangan arr gak ble dye xd,, ilh,, dye neyh an slalu buat kcoh kat klaz,, ske kcau eira,, hu3,,
so, ble dye xd, rse lah gak ksunyian ue,, skunk neyh dye neyh jady PAK ARAB,, :D
hak3,, org pndah arb lah kata an,, pape un whai hasyir,,
*take care of yourself oke,,
*don't be naughty2 tau,,
* jgn lupa kite owg oke,, :')

 oke, now dye neyh plak,, siapa x knal dye, serius penipu,, hak3,,
xd lah,, mesti lh rmai yg knal dye an,, ialah budak straight A lah kata an,, :D
oke,, dye neyh 1 of my best frenzs oke,, :D
dye slalu tlg ajr eira homework,, he3,, firstly omwork yg berkaitan ngan MATH,, ergh!!
ha3,, the killer subject,, tpi x killer sgt lah ble ad ubat,, hak3,, :D
THANKS sgt2,, :D 
pape un at the time u tell me that u gonna to move from BRASS, i'm really shocked,, i don't know why,, n straight hujan,,  :(
serius x tau npe,, hak3,, oke lah pape un, take care of yorself oke,, jgn nkal2,, :D n pliz jgn lupa kite owg,, :') n 4 your information, i'm gonna miss the sweet n bitter moments that i have with you spnjang kita berkawan oke,, :')
never forget you frenzs,, :')

 now, maria ! :D i miss u so much dear,, :)
oke,, dye neyh untung, dpt 1 skul ngan maz,, jge dye ea maria,, he3,,
pape un maria jgn lupa an eira oke,, :')
good luck at your new school,, :D
*our memories i will nver forget ! :D

 maz ! hu3,, rindu weyh,,
hak3,, maz rindu un xper,, blh jmpa an? he3,,
pape un maz,, tc au kat sne,, blajar bek2,,
jgn NAKAL2 ! hu3,, :)

 lastly,, akn berpindah,, :(
my bf,, :')
sdih tau ble dye ckp dye mau pndah,, rse x nk bagy jer dye pndah,, tpi apakan dye,,
itu hak dye,, dye berhak mnentukan ke mana dye akn pergi,,
tpi hrp sgt dye stay,, :')
pape un barriah,, i will miss u so much,, :')
jge diri yer kwn,, pape un kuat kan semngat tau,, :D
=
n kpada kwn2 eira yg dh berpndah ue, yg eira x sempat nk mention an sorg2 ue, jgn sdih plak au,, hu3,,
antaranyer, shuk, ziqran, ziqrin, spe lagy ea?
hah,, spe2 jer lagy,, x pasan lah,, sorry yer,, :)
oke,, mmg sdih ble dgr dye owg neyh nk pndah n de un dh pndah,,
eira neyh ble plak? nk pndah gak,, he3,,
tpi xplah,, klu rzeki dah kat BRASS, so BRASS lh jwb nyer,, :(
guys, if de rezeki, kita akn bertemu semula kan?
pape un eira nk mntak maaf if de buat slh ngan kowang sume oke,,
sorry sgt2,, :')
belajar baik2 tau,, jgn lupa an eira tau,, :')
doa an kejayaan kita sume oke,, :D
AMIN ! :D
oke lah gtg,, homework mnanti neyh,, he3,,
malam sume,
illaliqa n as'salam,,
TC ! :D
* sory gune bhase rojak n broken english,, he3,, :D*
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Wednesday, January 18, 2012

:')

.
as'salam n a very gud night sume,, hu3,,
oke,, awk2 sume mcm mne? shat? almhdulillah :D
 hak3,, oke3,,
mngkin korang geli an eira tulis "awk2 sume" ue,, hak3,, 
biase lah neyh,, xd kjer lah kata an,,
eh wait na! xd kjer !? homework yg berlambak ats meja ue ap?
he3,, act bnyk kje,, tpi dri segi omwork lah,, he3,,
oke,, neyh un curi2 time nk mlepas an tension,, hu3,,
minggu neyh sumpah busy gler,, huh,, =='
rse mcm nk pngsan jer,, PENAT beb,,he3,,
oke,, ary neyh x tau nk cer ap?
nk cer pngalaman sekolah? oke,, wait thiz SATURDAY oke,, :D
eira akn cer sume nyer,, he3,,
for thiz day,, just sje2 mngatal tgn nk menaip jer,, :D
tdy an, g library,, hu3,, rindu glerr arr ngan tc jemy,, :')
tc i miss you,, :D he3,,
then tc de ckp sumthing au tady,,
n eira sgt ap yg tc ckp ue jady knyataan,, :D
klu lah jady knyataan,, Ya Allah,, eira org yg pling happy sekali :DDD
he3,, nk sgt bnda ue jady knyataan,, :)
mudah-mudahan lah yer,, :')
oke,, neyh tady on fb jap,, then eira trbce status Cik Barry kite ue,, kwn eira ue,,
tertarik sgt ngan status dye ue,,
nk tau ap status nye? 
bwh neyh,, 
=
CINTA YANG TIDAK PASTI 
Memberi seseorang seluruh cinta kita bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai kita kembali. Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati kita. Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.. :D

=
oke,, mmg mnat sgt arr status neyh,, :)
Cik Barry borrow your status oke,, he3,,
nk kmen x psal status neyh?
uish,, eira komen kang berjeler-jeler pnjang nyer,, hak3,,
so, x pyh lah,, kang x larat plak korang nk bce,, he3,,
so hayatilah lah,, hak3,,
oke arr,, my homework dah memanggil sruh siap an dye dulu,, hu3,, :D
till meet next post,, :)
illaliqa ~
as'salam ~
n TC !
.
#harap sgt pe yg tc ckp tady jady knyataan,, AMIN ! :D

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Saturday, January 7, 2012

Menanti :'D

.
as'salam n selamat malam sume,, hu3,,
oke,, mlm neyh,, just nk share video neyh jer,,
sdih beb,, :'(
hu3,, layan jom,,
=
=
oke,, so amacam,,??
kcian dog ue an,,,
nk ngis jer,,,, hu3,, :(
oke lah,, gtg,, 
btw hope N.9 mnang mlm neyh oke,,
" Hobin Jang Hobin,, " hu3,, ;)
GooD luCk guYs,, :D
daa~
as'salam~
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Friday, January 6, 2012

Mencintai tanpa sebab ?? :D

.
hu3,, as'salam n selamat petang sume,,
baik sume? alhmdulillah,, 
oke lah,, ptang neyh,, eira just nk share sumthing jer,,
Bace Jom ! :D 
=
Mencintai tanpa sebab ?!?
Pelik .. tapi itulah kebenarannya.

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si Isteri, Anisa bertanya bertanya kepasa si Suami, Danish.

Danish : Sayang .. Abang nak tanya sesuatu boleh ?
Anisa : Apa dia ? Tanyalah . Insya’Allah , saya akan cuba jawab.
(sambil tersenyum melihat wajah suaminya)
Danish : Kenapa sayang menyukai abang ? Mengapa sayang cintakan abang ?
Anisa : Saya tidak boleh menerangkan sebabnya , namun saya memang menyayangi dan mencintai abang !
Danish : Awak tak boleh terangkan sebabnya ? Bagaimana awak boleh katakana awak sayang dan cintakan abang ? sedangkan awak tak boleh menerangkannya.
Anisa : Betul ! Saya tak tahu sebabnya tetapi saya boleh buktikan bahawa sayang memang cintakan abang !
Danish : Tak nak bukti ! Kalau bukti , tiap-tiap malam boleh . Abang nak awak terangkan kepada saya apa sebabnya . Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai isteri , semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai .

Anisa menarik nafas panjang dan dia berkata , " Baiklah ! Sayang mencintai abang sebab abang handsome , mempunyai suara yang merdu bila mengaji , penyayang . Sayang sukakan senyuman manis dan setiap tapak abang melangkah , di situlah cinta sayang bersama abang ! "

Danish tersenyum dan berpuas hati dengan penenrangan isterinya. Namun begitu , seperti orang pesan ‘Jangan terlalu suka nanti berduka’. Selang beberapa langkah , Danish dilangar oleh kereta yang memecut laju di jalan raya dan mengakibatkan koma . Anisa amat sedih lalu berkata kepada suaminya walaupun suaminya masih dalam keadaan koma kerana Anisa tahu bahawa suaminya tetap mendengar ,

" Abang ! Jika disebabkan suaramu , saya mencintai awak .. sekarang , bolehkah awak bersuara ? Tidak ! Oleh itu , saya tidak boleh mencintai awak . Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan, saya mencintai awak .. sekarang , bolehkah awak menunjukkannya ? Tidak ! Oleh itu , saya tidak boleh mencintaimu . Jika disebabkan senyuman awak , saya mencintai awak .. Sekaranag , bolehkah awak tersenyum ? Tidak ! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak . Jika disebabkan detiap langkah , saya mencintai awak .. Sekarang , bolehkah awak melangkah lagi ? Tidak ! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak . "

Mata Anisa sudah dibanjiri dengan air mata . Anisa sedih melihat keadaan Danish .

" Awak . Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang . Saya tidak mempunyai sebab kenapa saya mencintaimu lagi . Adakah cinta memerlukan sebab ? Tidak , awak ! Saya masih mencintai awak . Dulu , kini dan selamanya saya mencintai awak . Cinta tidak perlu ada sebab . Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang . Namun begitu , ia boleh dirasai dalam hati . "

Maka menitislah air mata Danish yang masih dalam koma itu .

=Epilog ANISA dan DANISH .=


CINTA tidak memerlukan sebab !Janganlah bercinta kerana bersyarat .
Cintailah sesuatu kerana pencipta kita , Allah .

credit 2 ; blog kwn eira ;)
=
oke,, skunk neyh mmg lagy xd kjer,, ialah an,, omwork dah siap,, he3,,
so amacam cter di atas ue? perlu sebab ke mencintai seseorang?
so,, jawapan ue ade pada korang sendiri,,
hak3,, oke lah,, gtg,,
daa~
as'salam n illaliqa ~
:D
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Wednesday, January 4, 2012

first day for form 4 :D

.
hey3,, as'salam sume,, hu3,,
pe khabar? baik? alhmdulillah,, he3,,
so cm ner first day skul ary neyh??
best? xcited? x xcited? ha3,,
ade x xcited mcm gmbar kat ats neyh?? hak3,,
mesti yg ade an,, so lau yg xcited ue tahniah lah,,
tpi jgn lah xcited nau,, takut pertngahan tahun dah x xcited lagy,,
tau2,, hu3,, *skadar mengingat an jer,,

n ade x yg mcm kat ats neyh,, hu3,,
lau ade,, msti best an,, hak3,,
# weyh eira,, dah form 4 lah,, adoy~
hak3,, lau dulu2 mesti gini an,, he3,,
so mcm2 reaksi ade an,,,
pape un WELCOME BACK TO SCHOOL,,, :D
neyh lah skul terchenta kamee,,, <3 hak3,,
welcome back ! ;)
 oke enough,, hak3,,
now,, nk cer at skul tady,, hu3,, mcm best,, tpi ? ntah lah,, hak3,,
oke,, pagy2 lagy dah de rally,, rally? ap ue? hak3,, perhimpunan lorh,,
oke,, perhimpunan jer,, dah de ckgu yg bg warning sume,, so kay lah,,
xper,, untuk memperingt an kita jgak an,, hu3,,
then,, dewan mini,, adus,, dri lpas xam ary ue lagy, dwan mini,, huh,, padat seyh dwan,, hak3,,
at dwan tady,, ckgu2 just bagy taklimat about aliran n subjek yg kita bkal ambik sume lah,,
then,, pmbahgian klaz,,, oke,, mmg berdebar-dbar,, he3,,
harp sgt nk pure sc,, tpi eira mmg dh agk peluang mmg sgt tipis,,
so dpt lah 4KAA,, wow ! KAA? hak3,,
science arb beb,, ha3,, xplah,, i will try my best untuk study dlm klaz neyh,,, :D
alhmdulillah,, dpt 1 klaz ngan bff eira ue,, he3,,,
dpt lah buli lagy dye suh ajr eira,, hak3,, *xbek2,, he3,,
pape un,, rmai gak yg dri klaz u msuk KAA,, overall bpe owg?
only 21 owg jer,, rmai an,, hu3,,
6 lelaki n 15 pmpuan,, he3,, hbis lah dye owg,,
oke,, eira duk ngan pqa jer,, ala pqa adan ue,, he3,,
duk dpan skali,, huh,,  hak3,,
oke lah,, pape un,, skunk neyh still mnungu twaran dripada skul len,,
bkn x sudi stay BRASS, just nk mrasa skul len jer,, nk cri experience,, he3,, btul ke experience?
pape un BATCH_U yg terpisah klaz ue,, jgn brputus hrapan oke,, still blh blajar lagy,,
yg penting kita x putus kawan oke,, still kawan oke,, FRIENDS FOREVER oke,,?
SAYANG KORANG SUME :D 
ho3,, oke lah sume,,
gtg neyh,, mau nonton MASTRCHEF MALAYSIA,, hak3,, :)
esok jgn lupe bngun awl oke,,
daa~
TC n as'salam,,
illaliqa~ 
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Tuesday, January 3, 2012

Selamat tahun baru ;)

.
As'salam sume,, hu3,,
lme x update blog an,, he3,,
pape un,,
eira nk ucap an pada para blogger n para pembaca blogger eira neyh,,
SelamaT taHUn bAru oke,, ;)

btw sory 4 de late wish oke,,
act 1 JANUARY 2012 ary ue eira xd kat melaka,,
eira de at PD,, :D
hu3,, dating with my big family belah ayah eira,, 
SYIOK gilerr,,
ha3,, pic? tunggu my mom upload oke,,
eira bwk camera, tpi x smpat ambik pic lah,, :(
ialah,, pe x nyer,, seronok nau mandi laut,, hak3,,
oke lah,, pape un,,
Tahun baru ;)
Azam un mesti baru gak an??
so,, mudah-mudahan kita sume dpt melaksanakan azam kita untuk thun ini dgn jaya nya oke,, ;)
if azam thun lpas x trcpai lagy,, kita ganti lah thun neyh,, he3,,
dah mcm puasa plak,, oke lah,,
till meet next post,, ;)
daa~
as'salam
n
illaliqa~
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...