Saturday, October 27, 2012

Menangis :')

.
As'salam n petang.. hu3,,
okeyh,, nk share skit ap yg eira bru dpt dripada email eira,,
jom !
=
Tidak selalu orang menangis dengan mengeluarkan air mata namun air mata amat sinonim dengan kesedihan. Menitikkan air mata ternyata bukan hanya sekadar sebagai ungkapan emosi dan perasaan. Tangisan sebagai petanda anda sedang bahagia atau sedih.

Namun, sesungguhnya, tak perlu malu dan tak perlu menahan keluarnya air mata. Sebab, bukan hanya sekadar menenangkan hati, menangis juga mempunyai manfaat sebagai terapi.

Seorang ahli psikologi seperti dipetik daripada halaman Times of India, 22 April 2012 mengesyorkan bahawa seorang harus menangis ketika mereka merasa ingin menangis. Janaganlah anda menahan air mata itu daripada keluar kerana menangis ada manfaatnya untuk anda. Jom kita lihat apakah kebaikan menangis.

Menangis boleh membersihkan mata
Alasan yang paling penting, mengapa menangis itu perlu. Air mata yang keluar semasa menangis boleh membuat mata lebih segar. Air mata melumasi bola mata dan kelopak mata dan juga mencegah dehidrasi pada membran mukosa.

Air mata membunuh bakteria
Air mata bekerja sebagai agen anti-bakteria dan anti-virus, melawan kuman. Apatah lagi ketika anda sedang berada di pusat membeli-belah dan tempat-tempat yang menjadi sarang kuman. Air mata mengandungi Lisozim, cecair, yang dapat membunuh 90 hingga 95 peratus dari semua bakteria hanya dalam 5-10 minit.

Air mata memperbaiki suasana hati
Perkara ini diyakini bahawa menangis dapat menurunkan tingkat emosi seseorang. Air mata yang tidak dikeluarkan justeru boleh menimbulkan kecemasan, kegelisahan, lekas marah, keletihan, pencerobohan, gangguan emosional, dan seluruh perasaan yang hidup dalam diri anda.

Air mata mengurangkan Stress
Sama seperti bersenam, air mata boleh membantu meringankan stress. Air mata membantu menghilangkan beberapa bahan kimia yang dibina dalam tubuh akibat stres, seperti enkephalin leusin dan prolaktin. Air mata boleh menekan peringkat stres, dan seperti diketahui jika stres lama bersarang dalam diri seseorang, boleh menyumbang memperparah penyakit seperti tekanan darah tinggi, masalah jantung, dan tukak lambung.

Air mata membebaskan perasaan
Menangis bagi kaum wanita bolehlah disifatkan bagaikan terapi bagi mereka, boleh menurunkan kecemasan dan kecewa. Menangis boleh membersihkan semua fikiran anda dan dianggap sangat sihat juga mampu mencipta perasaan lebih santai. Jadi, biarkan perasaan sedih dan tertekan diluahkan dengan tangisan.

#cp. thanks pada yg email kan neyh,, :)
=
kan? kan? :D
okeyh,, tapi ingt satu lah,,
"Menangis juga perlu bertempat okeyh,, :) "
hu3,, okeyh lah,,
wish me luck 4 xam last year yg ad seminggu je lagy neyh,, he3,,
need 2 go,, 
illaliqa n as'salam~

#kwn, thanks ! :'D#
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Thursday, October 25, 2012

Salam Aidil Adha 1433H :)

.
SALAM AIDIL ADHA 1433H
buat sume yg bce post neyh,,
terutama kwn2 eira,, ckgu2 eira n org yg berada dsekeliling eira,, :)
Moge dberkati dan dirahmati amalan yg kita lakukan selama ni oleh Allah S.W.T.
Amin, InsyaAllah..


# kwn ! jge diri oke.. :')
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Wednesday, October 24, 2012

Berdoa & Berusaha :D

.
As'salam n malam sume,,,
perghh,, lme gler rsenyer x mnghadap blog neyh,,
hak3,, dh bersarang dah,, 
okeyh,, btw, sorry lme x update,, busy 4 the xam,,  he3,, :))
okeyh,, ary neyh terasa bebas lah dripada xam,,
hah? okeyh,, satu ary neyh jer,, next week ade xam lagy,,
bak kata ckgu che siah "wah, ary neyh free lah yer kamu, so, bio mesti blh score kan? mesti A kan?"
hah? ap cikgu? hak3,, okeyh,, bkan eira sowg yg tercengang, yg ddk ngan eira kat library tdi sume tercengang,, hu3,,
adoy ckgu,, hints 4 paper bio un ckgu x nk share2,, "sharing is caring" tau ckgu,, he3,, :D
xplah ckgu,, kami try do the best lah,, :)
ary neyh ad ap? ha3,, ad program kat skulah jer,, memandangkan xd xam,, so ad program,,
actually program sumthing like membaca gtu,, mcm yg awl thun librarian pnah buat for students blh ptang,, time ptg mmg best,, blh buli dye owg ske2 aty,, klu pagi,, he3,, x blh,, senior rmai,, :P
tpi best lah gak tady,, dpt meluangkan masa dgan 'dye',, hak3,, jgn pkir lain,, adik jer oke,,
amboi,, nk pkir lain jer,, btw adq,, thanks 4 helping me oke,, pnat tau,, he3,, :D
ingt nk spend time skit tady,, but ptang skulah kan? need 2 go home right? so it's oke,,
n agk boring lah,, x rmai sgt yg dtg tady,, but it's okeyh lah,, dpt lepak kat library,,
ap lagy,, klu dh lepak,, borak, gossip,, hak3,, gossip? ap lagy,, dgan tkang gossip library sowg ue lah,,
phm2 jlah,, librarian laki form4,, hu3,, dgn ckgu un jadi,, hak3,, xper,,, yg penting kite enjoy,, :D
okeyh2,, enough 4 today,,
nk share sumthing neyh,, bace jom ! :D
=
Tuhan mengizinkan kita disakiti,
agar esok kita tahu cara untuk mengubati orang yang terluka...
Tuhan membuat kita menangis,
agar esok kita mampu menghibur orang yang bersedih...
Tuhan menjadikan kita manusia dengan kelemahan dan kelebihan,
agar kita sedar dan tahu bahawa dengan hanya BERDOA dan BERUSAHA,
Tuhan akan menjadikan segalanya indah pada waktunya...
INSYAALLAH ! :)
=
okeyh,, benda neyh eira terjumpa dalam buku eira,,
ad org tulis,, but i'm not sure spe yg tulis,,
sbb x knal ue tulisan sape,,
n neyh jgak eira ad jumpa kat 1 blog neyh,, so,, eira share jer lah,,
mcm best je kan kate2 dye,, so jomlah sme2 menghayati,, ha3,, :D
okeyh,, pic 4 today,, nnti eira dah upload,,
eira akn msukkan kat blog okeyh,,
don't worry okeyh,, :)
klah,, need 2 go,,
illaliqa n as'salam.. 
TC ! :D

#kwn ! thanks 4 today,, walau un x lme dpt lepak ngan kamu, but it's okeyh,, still dpt gak kan? hak3,, btw,, jge diri,, mcm x sehat je tady kan? smoge cpt sihat oke,, :D
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Thursday, October 11, 2012

So Sweet :'D

.
As'salam, n selamat malam sume,,
hu3,,
okeyh,, ap buat skunk? tgk bola?
amboi~ hak3,,
ha'ah lah kan,, mlm neyh ATM lwn Lions bpe ntah,, hak3,,
pape un,, mudah-mdahan org m'sia lah mnang kan,, :D
okeyh,, mnggu neyh n 3 mnggu akn dtg mnggu xam bagi BRASS untuk form 4 , 2 and 1,, :)
so eira nk wish Good Luck Guys ! :)
exspecially,, 4 my frenzs yg slalu ad time eira perlukan,, x lain x bukan,,
4KAA,, Good Luck korang,, InsyaAllah,, straight A's kita pnye okeyh,,
n for adq's,, hak3,, plik je ejaan kan,, adq2 eira lah,, yg kat BRASS ue,, hu3,, mcm rmai nau,,
pape un good luck okeyh,, thun dpan nk PMR kan? do The best :D 
n yg len2 gak,, good luck okeyh,, :)
okeyh,, jauh lari dah neyh,, act, eira nk share sumthing,
satu cerita yg eira dpt kat fb kwn eira,,
So Sweet ! :DDD
I Love it so much ! :)
bace jom !
=

*MAMAT JIWANG versus MINAH BRUTAL*

> Isnin (MULA2 BERKENALAN di stesen ktm) <

Mamat : Assalamualaikum.. Hai awak, saya nak berkenalan dengan awak boleh tak..?
Minah : Waa'laikumussalam.. Boleh, tapi kene jumpa mak bapak aku dulu.. Minta izin.. Kalau mak bapak aku bagi, aku on je..
Mamat : Waaa.. Boleh tahan ek awak ni.. Ok saya jumpa mak... bapak awak.. Bagi alamat rumah awak..
Minah : Ni i/c aku, cepat la salin alamat aku..
Mamat : Tangan menyalin sambil tersenyum2 (dalam hati : Ceh malas betul punya minah.. Takpe2.. Waa nama NURUL IMAN.. Lembut je nama tapi perangai brutal tol..)

> Selasa (SAAT SI MAMAT JUMPA MAK BAPAK SI MINAH) <

Mamat : Assalamulaikum pak cik mak cik.. Sihat..?
Pakcik & Makcik : Waa'laikumussalam.. Alhamdulillah kami sihat.. Tapi, anak ni siape..?
Mamat : Saya MOHD AIMAN.. Saya datang jumpa makcik dengan pakcik ni sebab nak mintak izin nak berkenalan dengan anak pakcik yang bernama NURUL IMAN..
Pak cik : Alhamdulillah.. Ade lagi pemuda yang gentleman macam kamu ni lagi ye zaman sekarang.. Sebenarnye, kamu la pemuda yang pertama datang mintak izin sebelum nak berkenalan dengan anak pak cik NURUL IMAN tu..
Mamat : (Dalam hati : waaa bangge aku sebagai seorang lelaki sejati..)
Mak cik : Sebelum2 ni tak de siape yang berani datang.. katenye si NURUL IMAN tu garang sangat orang nye.. Sebenarnya tak.. Si NURUL IMAN tu orang nye lembut sangat, sopan, budi bahasa, rajin dan agama nye pun baik..
Mamat : Sambil angguk2 dan tersenyum2 mendengar cerita mak bapak minah (dalam hati : ceh.. Lembut ke..? Sopan ke..? Budi bahasa ke..? Takde gaye langsung.. Takpe2.. Wait n c minah..)
Pakcik : Pak cik izinkan anak berkenalan dengan anak pakcik NURUL IMAN…
Mamat : Terima kasih pakcik makcik..

> Rabu (BILA DAH DAPAT KEIZINAN..) <

Mamat : Awak parents awak dah izinkan saya berkenalan dengan awak..
Minah : Sso what..? Ade aku kisah..
Mamat : Tersenyum dalam kebengangan (dalam hati : eh2.. Sabar hati.. Sabar…)
Minah : Wei aku nak jumpa mak bapak ko pulak.. Ni fon aku, ko salin kan alamat ko.. Pastu save message..
Mamat : Awak nak wat pe jumpa ibu ayah saya..? (sambil tangan laju menaip alamat umah dan save message)
Minah : Yang ko sibuk kenape..? Macam mak nenek.. Banyak tanye.. Esok ko jangan ade dekat umah dari jam 11 a.m sampai jam 12 p.m, ko merayap la kemane2 pun... Kalau ade gak kat umah, aku bakar ko hidup2 depan mak bapak ko.. Paham..?
Mamat : Ok2.. Awak, saya nak no. tepon awak..? Mane lah tau lkaau rindu2 nanti boleh calling2..
Minah : Ooiiitt.. Geli aku.. Rindu2 ingat aku ni bini ko ke..? Nak termuntah aku dengar.. Ko call je 999 mintak no. tepon aku kat dorang.. Kompem dapat.. Dapat pelempang.. Hahahahaha..
Mamat : Senyum jela (dalam hati : eieieieieieieieieeieiieieie… Geram nye aku.. Takpe2.. Sabar hati.. Sabar)

> Khamis ( APABILA MAMAT BALIK KERUMAH SELEPAS JAM 12 pm) <

Ibu : MOHD AIMAN.. Sampai hati senyap2 ye.. Taknak kongsi langsung kat ibu ngan ayah ye..
Mamat : Apa ibu cakap ni..? Aiman tak paham la.. (dalam kepale sambil memikir apa sebenarnye telah terjadi)
Ayah : MOHD AIMAN.. Jangan nak main nyorok2 lah kami dah tau.. Tadi jam 11, GIRLFRIEND kamu datang.. Ayah berkenan lah kalau dia jadi menantu ayah..
Ibu : Ibu pun setuju.. Cantik, sopan, budi bahasa, pandai masak, pandai amik hati orang tua.. Seronok ibu kalau dapat menantu yang boleh jadi kawan ibu.. Kalau kami masuk meminang NURUL IMAN minggu depan cane MOHD AIMAN.. Kamu setuju..?
Mamat : Kalau ayah dengan ibu setuju dan suka, terus kan jela niat nak masuk minang NURUL IMAN tu… (dalam kebingungan : Sejak bile pulak aku ade GF ni.. GIRLFRIEND yang dicakapkan oleh ayah dan ibu adalah minah a.k.a NURUL IMAN.. peerrrrrr.. Gila la aku dah lah tak kenal sape minah tu.. Brutal pulak tu tetibe je ibu ayah nak wat menantu.. Tak pe.. Jalan je.. Ade sesuatu kat NURUL IMAN tu sampai ibu dengan ayah pun suka.. Hihihi)

> Jumaat (HALAL & HARAM) <

Mamat : Awak, minggu depan ibu ayah saya nak masuk meminang awak.. Takpe ke awak..?
Minah : Ko setuju ke mak bapak ko minang aku..?
Mamat : Setuju
Minah : Dah ko setuju, wat pe tanye aku lagi.. Ape la.. Cume aku nak kalau kite b’tunang aku cume nak barang hantaran telekung, sejadah dan al - quran yang ko khatam kan je.. Duit hantaran ikut suke ko nak bagi berape.. Aku tak kisah.. 10 sen pun aku terima.. Pastu 2 minggu je bertunang dan pastu kawin.. Dah kite tutup kes ni..
Mamat : Amboi dasyat tol awak ni.. Awak ni garang la tapi sweettt.. ( Sambil tangan mamat nak pegang tangan minah)
Minah : Oooiiittttttttt setan.. Kuar la ko dari badan mamat ni.. Ko tau tak HARAM sentuh orang yang bukan mahram selagi ko tak lafaz “AKU TERIMA NIKAHNYA” selagi tu ko HARAM nak sentuh aku.. Ko ade wudu’ tak..?
Mamat : Takde.. Nak wat pe..?
Minah : Ko g amik sekarang.. Cepat la..
Mamat : Merungut dalam hati sambil kaki melangkah mencari paip untuk berwudu’ (eiei minah ni cube la cakap sopan sikit ngan aku.. Garang macam singe.. Singe pun tak macam dia..)

> SEKEMBALI MAMAT DARI MENGAMBIL WUDU’ <

Mamat : Awak, saya dah amik wudu’.. Awk nak saya buat ape..?
Minah : Diam la.. Banyak bunyi la ko ni.. Nah amik ni AL-QURAN.. Ni HALAL untuk ko pegang 24 jam pun, cium, pelok pun boleh.. Pahale bergande 1000x kalau ko bace.. Ha… Aku nak ko hafaz juzu’ 30.. Minggu depan kita tunang aku tau ko da hafaz semua surah dalam juzu’ 30 tu..

> Jumaat (SEMINGGU SELEPAS BERTUNANG) <

Mamat : Awak ape kate kite tukar panggilan.. Saya panggil awak SAYANG dan awak panggil saya ABANG..
Minah : Ooiiiittt.. Geli aku nak panggil ko abang.. ABANG tu hanya SUAMI aku je.. Ko tu bukan suami aku lagi.. Baru tunang nak gempak2.. Bla la wei… Ha daripada ko dok ngarot yang bukan2, ko da hafaz lom juzu’ 30..?
Mamat : Emmmmmmm.. Dah2.. Nape..?
Minah : Ha.. Ha cube bace kat aku ape yang ko hafaz..
Mamat : (Dengan mulai dengan surah al - fatihah dan seterusnye membace semua surah juzu’ 30 tu sampai habis..)
Minah : Alhamdulillah.. Pas ni ko bace pulak makne2 surah dalam juzu’ amma tu.. Minggu depan aku nak dengar ko bercerite depan aku…
Mamat : Daa macam peserte pertandingan hafazan dan bercerite pulak (cakap dalam nada slow)
Minah : Ooiitt ko kutuk aku ek..? Takpe2..
Mamat : Mane ade.. Awak memang cantik comel..
Minah : Dah2.. Jangan nak cakap lagi.. Aku tau dah aku memang cantik comel.. Sebab tu ko soh mak bapak ko minang aku kan..?
Mamat : Tersenyum (Dalam hati : Ceh masuk troli sorong sendiri la weii..)

> Jumaat (2 MINGGU SELEPAS BERTUNANG) <

Mamat : Awak2.. Awak tak rase ke apa yang saye rase..? Saye rase macam ade sesuatu yang indah antara kite berdua la.. Setiap kali ingat awak mesti terase yang awak dekat sangat dalam hati saya..
Minah : Ooiitt yang ko nak berjiwang karat sangat ni nape..? Bengkak telinge aku dengar.. Ko ingat ko berjiwang2 ni aku cair ngan ko.. Jangan harap la weii.. Dah2.. Sekarang ko cerita kan dekat aku kisah2 dalam juzu’ amma tu..
Mamat : (Dalam hati : Dia ni memang takde perasaan langsung.. Baru nak jiwang2 dah tak boleh.. Takpe.. Sabar hati.. Sabar..)
Minah : Ooiitt berangan plak.. Aku soh cerite bukan berangan.. Cepat la cite aku nak dengar..
Mamat : Sabar la.. Ngah susun ayat ni.. (Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. Dia memulakan kisah dari 1 surah ke surah yang lain hingga khatam dalam juzu' amma tu)
Minah : Alhamdulillah.. Minggu depan kita nikah.. Aku nak sehari sebelum kite nikah ko wat qiamulllaill.. Allah tu Maha Melihat.. Kalau ko tak wat, ko tunggu la mase ko lafaz aku terime nikahnya mesti ko tersangkot2..
Mamat : Taknak la la sy.. Malu la tersangkut2.. Ok2.. InsyaAllah saya wat..
Minah : Tau pulak malu.. Ok.. Lagi 1, hari nikah tu aku nak ko senyum je sepanjang majlis.. Tak kisah la waktu tu ko sedih ke kecewa ke.. Yang aku nak tengok, ko senyum je.. Paham..?
Mamat : Faham.. Awak saya teringin nak tengok awak senyum.. Senyum la awk.. Mesti manis.. Selalu tengok muke garang awak je.. Senyum la sikit wak..
Minah : Ade.. Ade aku kisah.. Tak boleh.. Kalau nak tengok sangat aku senyum, tunggu hari kite nikah t.. Mesti ko tak boleh tidur pas tengok senyuman aku yang menggoda sangat ni tau.. Hahahahahahahaha..
Mamat : Emmmmmm.. Yelaaaaa..

> Jumaat (HARI PERNIKAHAN) <

Mamat : Dengan sekali lafaz.. “AKU TERIMA NIKAHNYA NURUL IMAN BINTI ISHAK DENGAN MAS KAWIN 80 RINGGIT TUNAI..”
Tok kadi : Sah3..
Minah : Alhamdulillah (Terus dia sujud syukur tanpa menghiraukan orang sekeliling dia)

> (SAAT MEMBATALKAN AIR SEMBAHYANG) <

Minah : Terima kasih ABANG kerana sudi mengambil NURUL IMAN sebagai isteri abang. Bimbinglah AYANG menjadi isteri yang solehah.. (sambil tangan terketar-ketar tok salam dan cium tangan suci suaminya)
Mamat : Subhanallah.. Terima kasih SAYANG sudi terima ABANG sebagai suami mu.. (sambil mengucup dahi isteri tercinta)

> (MALAM PERTAMA) <

Mamat : Sayang , abang tak sangka pulak rasenye belum sebulan kite kenal.. Tetibe je dah kawin.. Ajaib betul..
Minah : Tu namanye jodoh.. Kekuasaan Allah bang.. Kite hanya merancang tapi Allah juga yang menentukan segalenya..
Mamat : Sayang boleh abang tanye sesuatu..?
Minah : Tanya la abang,. (Dengan nada suara yang manje)
Mamat : Nape sayang dulu garang sangat ngan abang..? Tapi bile dengan orang tua abang n orang tua sayang cakap sopan..?
Minah : Maafkan sayang abang.. Ayang bukan sengaje nak berkasar dengan abang.. Ayang wat semua tu sebab nak uji sama ada abang sabar tak dengan karenah ayang.. Ayang nak abang terima ayang dengan seadanya.. Sebab sayang taknak kite hilang kemanisan cinta selepas berkawin gare2 abang dah sentuh ayang sebelum kawin.. Ni sekarang kite dah kawin.. Ayang milik abang.. Abang boleh sentuh ayang tanpa kene sound ngan ayang lagi.. Hihihi.. Abang nape abang kawin dengan ayang..?
Mamat : Subhanallah… Terima kasih sayang ku kerana menjaga batasan kita selama ini.. Abang pilih sayang kerana Allah.. Lepas abang wat qiamullai yang sayang suruh wat sehari sebelum nikah baru la abang dapat jawapan bagi perasaan yang tersembunyi antara kita berdua iaitu perasaan cinta.. I LOVE U SAYANG.. Waktu tu juga abang baru sedar ape hikmah nye kenape sayang suruh abang menghafal juzu' amma dan membace terjemahan nye.. Semua nya indah sayang.. Terima kasih sayang.. Sekarang pun abang sedang berusaha menghafal juzu’2 yang lain…
Minah : Alhamdulillah ya Allah kau kurniakan aku suami yang soleh (sambil tangan ye menadah doa) Abang, nape abang bagi ayang banyak sangat duit hantaran RM 20 ribu dengan kerete ALPHARD sebijik..? Kan ayang dah cakap kalau abang bagi 10 sen pun ayang terima..
Mamat : Sayang.. Anggap la tu hadiah daripada abang.. Berape sangat la nilai nye jika nak dibandingkan dengan nilai seorang isteri solehah cam ayang.. I LOVE U SAYANG UNTIL JANNAH..
Minah : I LOVE U TOOO ABANG.. UNTILLLL JANNAHTUL FIRDAUS.. AMINNNNNNN….

~*~ Perempuan yang garang luarannya sebenarye lembut hati nye. Garang dia kerana untuk menjaga maruah dan syariat Illahi. Jangan la dicaci maki perempuan yang garang itu, cume berilah nasihat InsyaAllah hati dia lembut mendengar nasihat mu
=
so? how's?
sweet right,,, klu lah ad laki yg gentlemen cenggini,,
wahahaha,,, ssh lah nk jumpa kan,,
1 dlm 1000 lah kan,, :)
mustahil2,, tpi x blh jgak nk ckp,, sume ue kuasa Allah,,,
mne tau jumpa plak satu ary nnti,, hak3,,
n ble ckp pasal gentlemen neyh kan,,
teringt peristiwa pagy tadi kat klaz,, hak3,,
sorry kwn,, mood x bpe nk baik,, :')
x pasal2 kne ngan eira kan? sorry sgt,, 
okeyh lah,, need 2 go,,
btw wish us luck 4 SEJARAH paper 3 esok,, :)
until meet in the other post,, :D
tc, night,,
illaliqa n as'salam~

#kwn ! thanks 4 today,, buat eira tnang,, thanks sgt2,, :')#
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Saturday, October 6, 2012

Cinta , Sayang , Minat , Suka :D

.
Hallo sume,, eh2,, As'salam, sume,, hu3,,
okeyh,, tenghri neyh eira nk share sumthing,,
nk tau ap? tgk tajuk dh blh tau kan,,? hak3,,
okeyh,, bace jom ! :D
=

Cinta 
-Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang 
-Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka 
-Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat 
-Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

-->Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa Minat , Suka dan Sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu… :D

*sumber : kawan blogger

=
okeyh,,
so, how? hak3,,
sume ue mmg berbeza right?
tpi klu slh satu ue xd,, mmg xd nyer CINTA.. :D
ewah! hak3,, dh pndai ea,, hu3,, :P
hah,, nk share jgak ayt2 yg romantik gler2 ue,,
neyh hah,,
^_^
" Dengan kalimah Bismillah,
Ku Hulurkan Salam Cinta :) "

"Dengan lafaz Aku Terima Nikahnya,
Kau milikKu :D "

"Saya tak akan mencintai orang yang saya cintai,...
Tapi saya akan mencintai orang yang telah diaturkan untuk saya
oleh Allah dunia dan akhirat.. "
^_^
ho3,, so sweet ! :DD
eh,, ue sume dipetik dri filem2 okeyh,,
bkan ayt original dripada eira,,
mmg ssh lah nk dgr klu nk eira ckp,, hak3,, 
okeyh lah,, cukup lah sekadar neyh jer ea,,
pnjang2 kang,, msalah nnti,, he3,,
hah,, be4 4rget,, wahai adq,, thanks yurp 4 everything,, always make my mood happy,,, :D
n cik abg librarian sowg ue,, dah2 lah mengenakan eira,, dpan org plak ue,, dah2 lah ye,, :)
okeyh lah,, need 2 go,,
daa~
illaliqa n as'salam~
GOOD LUCK 4 PMR students '12
n form 4 student 4 Last year xam ! :D
DO THE BEST !

#kwn ! thanks 4 de moments ! :') #
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Tuesday, October 2, 2012

The day We Enjoy !

.
As'salam sume,, hu3,,
okeyh,, actually post neyh dh lme nau nk post,, tinggal x berkesempantan jer,,
so today,, eira post an okeyh,,
on 26092012,, our school merangkap BRASS,, he3,,
ada hari Koku atau un hari Kantin lah senang cter an,, he3,,
best? okeyh lah dripada tahun lpas kan,, hu3,,
so mlaz nk cter pnjang,, tgk pic jom ! :D
=

     

     

      

  
     

=
bnyal lagi au,, nnti tgk kat fb by thiz week okeyh,, :D
pape un thanks to the photographer,, FATIN NURZAIMAH ! :D
Thanks kwn ! hu3,,
hah,, ap lagy,, ue jlah story for that day kot,, hak3,,
hah,, untuk competition yg eira ngan fitri n fiqa adan msuk ue,, kita org dpt no 3 jer,,
pape un alhamdulillah, dpt jgak,, he3,, :D
last but not least,, hu3,, thanks adq dtg tgur akq,, hu3,,
walau un dpt borak kjap an? he3,, lega hati,, hak3,, :DD
ue lah,, menghilang je kjer,, dh nk msuk klaz bru dpt jumpa kan? hu3,,
pape un thanks yer adq,, :D
oke lah,, need 2 go,,
daa~
illaliqa n as'salam~
TC ! ~

*kwn ! thanks untuk ary2 yg pnuh bermakna ! :'D #
  .

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...