Monday, November 19, 2012

Februari ~ ^_^

.
As'salam,, yuhuu ~
ahak,, tady ad trbaca neyh,, something very interesting,, hu3,,
nk tau ap nyer ?
meyh2,, bce sme cek na,, :P
=
FEBRUARI
- Berfikiran warak
- Sukakan benda yang realiti dan abstrak
- Intelligent ,bijak dan genius
- Berpesonaliti yang mudah berubah
- Mudah menawan orang lain
- Agak pendiam,pemalu dan rendah diri
- Jujur dan setia pada segalanya
- Keras hati untuk mencapai matlamat
- Tidak suka dikongkong
- Mudah memberontak apbila dikongkong
- Suka kegiatan lasak (Kerja luar)
- Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
- Mudah mempamerkan marahnya (emosinya)
- Tidak suka benda yang
remeh-temeh(banyak guna otak kanan)
- Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
- Sangat berani dan mudah memberontak
- Bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya
- Pemerhatian yang tajam
- Suka hiburan dan sukan
- Suka benda yang bersifat seni (hindustan)
- Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran
- Kecenderungan pada benda yang tahyul
- Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
- Belajar untuk mempamerkan emosinya
*copypaste :D
=
ahahah,, ad ke ciri2 neyh dlm diri eira ?
ad ? alahai ~
okeyh,, komen about artikel kat ats neyh,, yg eira terasa bebenau ap nye ? "emosinya mudah terluka dan sangat sensitif" uargh ! ahah,, bak kata kwn eira sowg ue,, cpt nau terasa,, ahak,, :P
suka berangan ? amboi ~ ahah,, sikit lah ~ 
boros ? ahak,, please, jgn ajk eira gi shopping,, klu x, hbis duit,,, ahak,, eira klu kluar, x de bnda yg dbwa blik, mmg akn rse menyesal kluar,, skurang-kurangnye, eira akn bwa blik sumthing,, :P
one more, yg eira x percaya,, "sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran" ahak,, :P
gelak boleh x ? ahak,, sorry 2 say lah,, I'm not a romantic person,, :P n sumtime, tgk cter, klu ad romantik lbih2 ue,, rse meluat un ad,, ahak,, ntah,, ske mmg lah ske,, tpi klu dah terlebih nau,, ahah,, minta maaf lah,, x minat ! :P 
ahak,, ala,, neyh cume mengikut motivater tanah air kita aje,,
yg sebetul nyer, ad dlm diri kita sendiri,, hu3,,
hah,, kwn2,, tlg jgn tunjukkan kat eira sport2 car yg newest,, please arr,,
mau glerr eira nnti tgk kereta ue,, ahak,, obses nau,, ahak,,
okeyh lah,, need 2 go,, till meet next time,,
klu ad mase lagy, cek update blog neyh okeyh,,
but, for a few days neyh, cek ad hal, hangpa suma jgn rindu sme cek na,, ahak,, :P
eii ~ awat ckp plik nau neyh ? ahak,, act sje je testing,, ad org cabar ckp org utara,, konon nyer dye blh ckp melaka, eira x blh ckp bhasa sana,, ciss,, ahak,, c next time laa~
daa~
illaliqa n as'salam ~

#kwn ! rindu ! :')
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Wednesday, November 14, 2012

Salam Maal Hijrah :)

.

Salam 1434 Hijrah
buat semua yang bergelar umat Islam...
Mudah-mudahan segala urusan kita didunia dan diakhirat dipermudahkan...
Dan semoga tahun ni jauh lebih baik daripada tahun yang sebelum ini,, InsyaAllah..
Dan moge kita sentiasa berada di bawah lindungan dan rahmatNya...
Amin. InsyaAllah.. :)
Dan berhijrah lah daripada yg tidak baik ke yang baik, dan yang baik ke lebih baik...
Mudah-mudahan diberi petunjuk oleh Allah S.W.T.
InsyaAllah...


#Salam Maal Hijrah Kwn ! :'D
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Monday, November 12, 2012

Cerpen ~

.
As'salam,, n petang,, hu3,,
okeyh,, trasa agk plik bile ary isnin neyh x skulah,, hak3,,
slalunyer, ary isnin lah pling payah nk g skulah,, tpi ble x skulah,, haih, plik lah plak,, hak3,, :)
ary neyh still xd ap nk buat,, haih? xd ap nk buat? hah,, ap lagy, x len x bukan, duk dpur jlah,, dapur ? hu3,,
mcm2 ad kat dpur ue,, hu3,,
okeyh,, tady eira ad trbce 2 cerpen neyh,, pergh ! sbr jer time bce cerpen ue,,
first cerpen yg eira bce ue, ending dye sad glerr,, hero dye mati,,
klu ikut kan, hero dye sihat walafiat jer,, tpi nk djadikan sbb, ajal dye dh smpai, dye sakit,,
tpi, mmg sdih lah kan,, menangis jgak lah time ue eira bce,, ialah,, slalunyer klu bce novel, or cerpen, ending mesti 'happily ever after , the end ' hak3,, tpi yg neyh,, pergh,, mmg lah kan,,
buat org nangis,, :'(
cerpen kdua plak,, kemuncak sdih,, tpi the end, dye bhagia,, Alhamdulillah,, airmata x bnyak kluar lah dripada bce yg pertama tadi,, hu3,, felling bebenau,, :P
ntah lah,, lagy un, smenjak dua menjak neyh, trasa nk mnangis jer,, 
rindu dgn org un nk nangis,, haih? rindu ? hu3,, kantoi sudah~
tpi ubat dripada mengelak dripad nangis, eira akn ambik wuduk, bce al-quran then berdoa untuk kebaikan dye,, eira ad trbace satu artikel neyh,, klu rindu ngan seseorang, doakan untuk dye, mudah-mdahan dye baik2 sje, then ad 1 doa ue, tpi eira jrang bce,, sbb ? hu3,, msih skulah beb,, tpi still gak blh bce,, untuk org yg kita sayang,, he3,,
okeyh,, enough lah ue melalut jer ~ :P
hah,, hary khamis 2 ary sebelum cuti sekolah bermula ary ue,, klas eira ad buat open class,, eh, open class ? bkn open house ke ? hak3,, kita org buat skulah, so open class lah yer,, hu3,,
happening ? Alhamdulillah,, happening lah gak,, best gler lah,,
dpt kumpul rmai2,, dpt mkn rmai2,, dgn ckgu2 skali,, yg penting, dpt bergambar rmai2,, hu3,, the best lah kan ? hak3,,
jelez ? alahai ~ jgn lah jelez,, hu3,, okeyh,, nk tgk pic ? skit jer ea,, yg len tgk kat fb oke,, :D
=
  
     
   

               

 

more pic ? --> 4KAA Class Day '12    
=
Hah ! Gempak right ? hak3,,
okeyh lah,, best,, tpi x semeriah thun lpas,, thun lpas ramai,, thun neyh kurang lah jgak,,
tpi, it's still okeyh ! hu3,, :DD 
oke lah,, pic lain,, nnti2 lah eira upload kan oke,,
gtg neyh,, cee next time,,
daa~
illaliqa n as'salam~

#kwn ! rindu sama kamu ! :')
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Sunday, November 11, 2012

Cuti ~

.
As'salam sume,,
hu3,, okeyh sementara cuti neyh kan,, 
blh lah eira update blog selalu,, he3,,
be4 terlupa,, nk wish 'Happy Holiday' guys,,
manfaat kan lah cuti dengan baik okeyh,, hu3,, :D
okeyh,, eira ? cuti ap buat ?
hak3,, ap lagy,, sementara blum masuk bulan 12 neyh,, hbis kan novel yg ad dtangan jlah,, hu3,,
then nnti mb tusyen,, but be4 that,, 'Holiday' with family first,,
rindu beb saat2 cenggitu,, :(
n rindu sgt time cuti time form2 dulu,, klu lah ad machine time,, nk je putar balik time form2 dulu,, arghh!! :'(
sabar eira sabar,, ue sume hanya kenangan... you're strong oke,, :')
okeyh,, enough,, jom start ngan last day skul,, sbb nk cer yg gathering ngan librarian ue,, ad poblem skit,,
so nnti2 lah ea,, he3,,

last day~
hurm,,, actually xd ap sgt un time last day ue,, sbb lpas je rehat ramai yg terpisah dsebabkan gotong royong,,
hu3,, gotong-royong? haih? rajin nau ko eira? hak3,, of course,, x knal ker ? hak3,, :P
ap lah sgt kan yg eira buat time,, pling x un, eira akn dpt kjer yg sme jer,, lagy2 klu duk kat library,,
dah sah2 mmg kje ue jer yg eira akn buat,, hak3,,
x len x bukan,, decorating,, hak3,, that's my officially work bila first2 dpt jadi librarian,, kje lain mmg eira ssh lah nk dpt pgang,, dh ckgu bagi ue jer,, hu3,, :)
okeyh,, pagy2 ue,, kat skul eira ad hari Q,, ap kah itu ? hak3,, klu time skul rendah dulu mmg pnggil hari Q, tpi bile masuk skul menengah, panggil hari qualiti,, hak3,, x jauh nau un bunyi nyer ~
yg dpt? aiceh,, ramai seyh,, eira ? alahai ~ try next year jlah,, he3,,
then ad persembahan,, persembahan tarian 1 Malaysia jer,, okeyh lah,, not bad,,
pic ?
meyh,, tpi skit jer okeyh,, yg len pegi kat fb cek na,, hak3,, *ckp bhasa kelante lah plak :P
=
          

     

  
more ? --> Last Day in Form 4 '12
=
okeyh,, sory pic x bnyak,, yg len blh tgk kat fb yer,, :))
mmg bkal merindui suasana klaz yg haruk2 lah,, walau un 14 org jer,, hu3,,
pape un korang mmg sporting glerrr arr~ :D
syg ketad2 kat korang lah,, :DD
nnti kita hangout same2 oke,, don't 4rget guys,,
cter kat library,,? haih,, mlaz nak cter plak,, hak3,,
awat ? xd ap un,, buat2 kjer,, then gurau2,, hak3,,
eh,, sme2 kngkawan pmpuan jer oke,, :)
yg laki ? alahai ~ x smpat plak,, hak3,, :P
ialah, yg ad nye un form4 laki, azhad n faiz jer,,
so, dye owg busy, so xd lah,, abg2 n akq2 form5 jlah jadi mangsa kami,, hu3,, :P
tpi jgn risau, kami neyh baik2 jer,, hak3,, alah, bkn kamu2 yg kne sgt, kami2 jer yg kne gak kan,? huh,, nasib.. --'
okeyh lah,, pape un,, mmg x ready lagy nk naik form5 tahun dpan,,
senior year ? final year ? struggle year ? argh !!
mmg lah kan,, tpi x per,, thun dpan nk SPM,, so, study jer dulu,, hu3,,
okeyh lah,, need to go,,
daa~
illaliqa n as'salam~

#kwn, sory x dpt nk tlg kamu on that day, busy gak time ue,, :( 
pape un, bkal merindui senyum , gelak tawa kamu,, :'( #
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Thursday, November 1, 2012

Kelebihan Ayat Kursi :D


.
As'salam sume,, hu3,,
just nk share sumthing je neyh,,
bace jom,, mne tau ad manfaat ke kan? he3..
=

Kelebihan Ayat Kursi :


☑ Baca pada saat keluar rumah,
70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi.


☑ Baca saat masuk rumah,
Kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu.



☑ Baca setelah berwudhu,
Derajatmu akan dinaikkan 70 tingkat.



☑ Baca pada saat tidur,
Malaikat akan menjagamu sepanjang malam.



☑ Baca setelah solat,
Maka jarak antara kamu dan surga hanyalah kematian.

*copypaste-thanks pada yg sharing ! :)
=
so? amal2 kan lah selalu yer ayat kursi neyh,,
he3,, oke lah,, jumpa post lain plak oke,,
gtg,, daa~
illaliqa n as'salam~

#kwn ! kamu mmg kan ! xper,, hu3.. :P
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...