Wednesday, February 26, 2014

The Day Will Come ~

.
# post di dlm draft XD #

Assalammualaikum 
Pejam celik , pejam celik , eh2 , kjapnye dh bulan 2 , eh bukan , dh nk hujung bulan 2 dah,,
Ya Allah , cepatnyer mase berlalu , mudah-mudahan Allah merahmati kehidupan kita selama kita bernafas di muka bumi , in shaa Allah..
eh , neyh hah , hujung bulan 2 ? I still remember , ad ckgu kata hujung bulan 2 maybe result SPM 2013 akn kluar ? WHAT ? Seriously ? Erghhh ! Serammmm ~
Bkn ckgu kata , mak dye un kate , ialah kn , mak dye un ckgu kan , so dpt lh tau skit2 kn ,
tpi x kn lah , hujung bulan ni , x mngkin , x mngkin,, haha,, 
pape un , kita dh buat sehabis baik kn , so , in shaa Allah , resultsnyer akn ok , in shaa Allah ..
bak kata dye , "x nak ingt lagy psl spm , n x nk amik tau lagy.." haha.. chill glerrr ~
btul gak kata dye kn , jgn terlmpau fikirkn sgt , bnyk kn berdoa jer,, in shaa Allah.. :')
ouh , yer , ckp psl lesen kan , x lme lagy kottt nk pra , haha,,
seriously , x blh lah dgn ckgu yg garang2 ni , x ngam , ms chee un x gini au , haha,, XD
i miss her , her class , her funny , everything lah,, especially , her class,, haha,, XD
wahai ckgu2 yg mngajar kat situ , please lah , senyum skit un xper , jgn lh buat haty ni takut2 jer,, hish ! seram tau,, --'
ap x nyer , dripada oke n blh buat , lngsung x blh,, downnn teruss ! :((
hish ! sabar seira , sabar , try n do your best okeyh ! in shaa Allah , boleh ! Go ! go ! Go ! XD
haha.. lbih kepada nk sdap kn aty sebenarnyer,, ngeee ~


see ? haha..
I wish I can flyyyyy ~ Haha XD
gtg , daaa ~
Assalammualaikum ~

# Warning : --> dye , merujuk kepada ramai org untuk post ini sahaja ! haha XD
# i miss the days that I go to school , 
# ps , klu tgk bola , jgn lah tgk secara live kt stadium , panas hati weyh ! haha.. duk kt rmh un dh mcm duk kat stadium , so , dgr radio jlah ea ~ haha,, XD
# i miss the person that brighten my life ! :')
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Monday, February 17, 2014

Suddenly XD

.
Assalammualaikum...
Alahai ~ Ap hal sume nk buat ragam ni ? Masalah betul , asyik hang je dri tady..
xplah , klu ad kesempatan , update je,,
Tgh2 kemaskini folder komp tady kan , suddenly , terbuka folder picture , pergh ! bnyak gler folder,, haha..
patut lah dh penuh lappy nyer memory,, haha XD


 # folder picture sahaja XD


 # folder kcik dalam picture > school life 

haha,, bnyak sgt kn ? Maklum lah kn , klu ad ap2 events mmg bwk cam , so , neyh lah hasil nyer,, XP
Then , tady , ad terbace satu neyh , menarik sgt2, hehe,, meyh2 bace

=
TIGA JENIS KAWAN KATA IMAM AL-GHAZALI

- Kawan yang pertama
Kawan yang ada ilmu, bila kita berkawan dengan dia,dia
sentiasa bagi ilmu dan nasihat agama kepada kita. Imam
Al-Ghazali kata jangan lepas kawan ini. Berkawanlah
kerana kebaikan yang banyak diperolehi.

- Kawan kedua
Dia tak ada ilmu, tapi kita ada ilmu dan dia terima ilmu
dan nasihat agama yang kita sampaikan kepada dia.
Berkawanlah kerana dengan kita sampaikan ilmu dan
nasihat kepada dia, dia dapat laksanakan perintah Allah
SWT.

- Kawan yang ketiga
Dia tak ada ilmu, kita ada ilmu tetapi bila kita bagi ilmu &
nasihat kepada dia, dia tak terima dan macam-macam
bagi alasan iaitu seperti dia tak suka ilmu yang
disampaikan. Dia reject ilmu dan nasihat yang kita bagi.
Imam Al- Ghazali kata jangan kawan dengan orang
macam ini kerana tiada bagi manfaat kepada kita dan dia.

Dan takut-takut kita terikut cara dan tingkahlaku dia yang
boleh membawa kita kepada kehancuran.

MARI KITA MENCARI SAHABAT YANG DI KATAKAN IMAM
AL-GHAZALI INSYAALLAH KITA AKAN SELAMAT.
=

See ? Ad 3 jenis kawan kn ? So , Tgk jenis yg ke-3 ue ? kan ? kan ?
bak kata ayt di ats lah kn , dh lah xd ilmu , kita dh tlg sampaikan lagy ,
tup2 , bnyak plak alasanyer,, haha,, so , klu blh elakkan,, jeng3,, haha.. XD
Alahamdulillah , setakat ni , eira dikurniakan kawan-kawan , rakan-rakan dan sahabat-sahabat yang baik dan blh mengingati satu sama lain, alhamdulillah..
Frankly speaking , I miss them so muchhhhhh ! :')



Gtg , ad bnda yg perlu dibuat , so , next time lah update lagy , 
nk update pepanjang , kekeringan idea lah , haha XD
maklumlah , klu dh men email un blas pnjang lebau , smpai ke blog , x tau nk ckp ap lagy dah,, haha...
c next time, Daa ~
Assalammualaikum ~

#suddenly , teringt time discuss project addmath , time ue tgh mlm , org len sebok dok intip , haha,, XD
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Sunday, February 16, 2014

Nurseira
Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Wednesday, February 12, 2014

A date give a thousand meanings ~

.
AssALAMuALAIkum ~
Panas + boring = tidooooo... haha.. XD
sejak kebelakangan ni asyik panas je kn , ary ue angin , erm , x tau nk ckp ap , kuasa Allah kn ? :)
cuti , cuti , cuti , haish ! bosannnnn ! XP
ble nk masuk blajar blik ni ? ermm , haha,, duk rmh dh mcm2 buat dh , tpi ialah kn , perasaan bosan ue mmg sntiasa ade je,, haha,,
before terlupa , Hye February , jumpa kita lagi thun ni yer,, hehe,, moge february thun ni lbih baik dripada last year,, in shaa Allah .. :)
okeyh ! tady xd kje kn , bkak fb , game , blog , tpi mls lh nk mengupdate , hehe, so , bkk fb n bw blog org , tup2 terjumpa bnda alah ni , haha,,, bce meyh !
=

 >>>> Tarikh lahir <<<<
Januari 01-09 ~ Hamster , Januari 10-24 ~ Tikus , Januari 25-31 ~ Singa 
 Februari 01-05 ~ Kucing , Februari 06-14 ~ Merpati , Februari 15-21 ~ Kura-kura , Februari 22-28 ~ Harimau Bintang 
 Mac 01-12 ~ hamster , Mac 13-15 ~ Singa , Mac 16-23 ~ Tikus , Mac 24-31 ~ Kucing 
 April 01-03 ~ jerung , April 04-14 ~ Harimau Bintang , April 15-26 ~ Tikus , April 27-30 ~ Kura-kura 
 Mei 01-13 ~ jerung , Mei 14-21 ~ Merpati , Mei 22-31 ~ Singa
 Jun 01-03 ~ Tikus , Jun 04-14 ~ Kura-kura , Jun 15-20 ~ jerung , Jun 21-24 ~ hamster , Jun 25-30 ~ Kucing 
 Jul 01-09 ~ Tikus , Julai 10-15 ~ jerung , Julai 16-26 ~ Merpati , Julai 27-31 ~ Kucing 
 Ogas 01-15 ~ hamster , Ogos 16-25 ~ Tikus , Ogos 26-31 ~ Kura-kura 
 September 01-14 ~ Merpati , September 15-27 ~ Kucing , September 28-30 ~ jerung 
 Oktober 01-15 ~ hamster , Oktober 16-27 ~ Kura-kura , Oktober 28-31 ~ Harimau Bintang 
 November 01-16 ~ Singa , November 17-30 ~ Kucing 
 Disember 01-16 ~ jerung , Disember 17-25 ~ hamster , Disember 26-31 ~ Merpati 

>>>> MakSud <<<<

# JERUNG :
Kamu memang seorang yang setia dan manis orangnya. Kesetian kamu memang tidak boleh disangkal lagi. kejujuran dan keikhlasan adalah kekuatan kamu, malahan di dalam kerjaya kamu memang boleh dipercayai.Kamu adalah orang yang sederhana dan sering bersikap rendah diri.Kamu bukan orang yang akan mencari masalah dan sukakan suasana yang damai.Kualiti itulah yang menjadikan teman-teman suka berada di sisi kamu. Cita rasa kamu di dalam fesyen juga diakui baik dan kamu akan mudah terasa malu dan sedih sekiranya alamari pakaianmu tidak lengkap dengan pakaian yang mengikut peredaran fesyen. Biarpun kamu tidak mempunyai teman yang ramai tetapi teman-teman yang bersama dengan kamu memang mempunyai kualiti yang baik. 

 # TIKUS
Kamu ini memang penuh dengan muslihat! Namun, sikap itulah yang menjadikan kamu nampak bijak dan menjadikan wajah kamu comel dan mudah menarik perhatian orang disekelilingmu. Ramai yang suka berkawan dengan kamu kerana sikap kamu yang memang mengundang keseronokan kepada orang lain. Memang kamu sering dijemput untuk memeriahkan majlis dan ramai yang menyukai kehadiran kamu, tetapi kamu begitu sensitif orangnya dan itu menjadikan orang sekelilingmu berhati-hati untuk berbicara dengan kamu. sekiranya ada yang berani menggunakan perkataan kasar, memang mereka akan mengundang kemarahan kamu di tahap maksimum! Kamu perlu bijak mengawal emosi kamu kerana teman-teman juga manusia yang tidak lepas dari melakukan kesilapan.

 # SINGA 
Begitu kontra dengan spesies kamu, rupanya kamu ini memang pendamai orangnya. Kamu tidak suka terlibat dengan pertengkaran atau pergaduhan. Kamu begitu sukakan aktiviti luar rumah dan tidak gemar melepak tidak tentu arah tujuan. Memang dilahirkan untuk menjadi ketua dan memberikan arahan kepada orang lain dengan cara yang paling disenangi. Kamu memang suka menyayangi dan disayangi orang lain. Namun,kamu memang mudah dipermainkan oleh orang lain, jadi berhati-hati. # Kucing: Kamu memang penyayang, disayangi namun kadang-kala begitu pemalu. Kamu sukakan keadaan yang senyap dan damai. Di dalam kehidupan,kamu suka mempelajari tentang perkara baru dan sentiasa melakukan setiap sesuatu dengan bersungguh-sungguh. Di dalam situasi normal, kamu memang nampak tenang tetapi apabila kamu dicabar, serta merta kamu mudah mengamuk! Mereka yang bernaung dibawah kucing memang bijak bergaya. Orang sekelilingmu sering menjadikan kamu sebagai idola di dalam berpakaian. Kamu bijak bersosial tetapi hanya bercakap dengan orang kamu kenali. Kamu memang begitu berhati-hati memilih teman. 

 # KURA-KURA 
Kamu semakin hampir dengan kesempurnaan dan begitu baik hati.Kebaikan kamu akan sentiasa dikenang orang sekeliling kamu. Kamu sukakan kedamaian, sekiranya teman-teman ada menyakiti hati kamu, kamu tidak akan cuba menyakitkan hati mereka pula. Kerana ini, kamu memang disayangi dan disenangi teman-teman. Kamu juga tidak suka cakap belakang dan orang sekelilingmu begitu senang dengan cara kamu melayan mereka. Kamu sentiasa akan memberi kasih sayang dan tidak pernah mengharapkan balasan. Pemurah juga adalah sikap kamu dan kamu sentiasa melihat kehidupan sebagai latihan praktikal. # Merpati: Kamu adalah simbol sikap yang sentiasa riang. Apa saja yang kamu lakukan, kamu akan enjoy setiap detiknya. Kahadiran kamu menjadikan teman-teman serta orang sekeliling begitu riang dan senang dengan sikap kamu. Kamu adalah ketua di dalam kumpulan teman-teman dan bijak memujuk dan menghiburkan hati orang yang sedang gundah-gulana. Hipokrasi adalah sifat yang paling kamu benci dan orang yang sebegini memang kamu tolak tepi. Di dalam pekerjaan, kamu memang teratur dan sistematik. Namun,awas! Kamu mudah jatuh cinta!

 # HARIMAU BINTANG 
Kamu seorang yang misteri. Kamu boleh berhadapan dengan tekanan dengan tenangnya Kamu juga boleh menghadapi setiap senario yang menguji kesabaran tanpa perlu mengamuk untuk melepaskan geram. Kadang-kala, kamu ini kejam orangnya. Hmmm...kamu suka bergosip tetapi hanya bersama dengan teman-teman yang kamu percayai sahaja. Mereka yang bernaung dibawah harimau bintang adalah begitu teratur dan kemas orangnya. Tetapi,apa yang tidak tahan dengan sikap kamu yang mahu setiap sesuatu mengikut cara -kamu. Sikap itulah yang menjadikan kamu senang hilang kawan. Namun,apabila teman-teman menghadapi masalah, kamu adalah orang pertama yang mereka cari. 

# HAMSTER
Tidak sabar dan begitu hiperaktif! Kamu mahu segala-galanya dilakukan dengan pantas. Namun, kamu memang sederhana orangnya dan begitu' suka apabila ramai yang memberikan perhatian kepada kamu. Kamu bijak berhadapan dengan masalah dan tidak mahu terlibat dengan sebarang kontroversi. Setiap langkah dan keputusan, kamu akan berfikir sebelum melakukannya. Kamu mempunyai kata hati yang kuat dan itulah yang menjadi penyelamat kepada kamu. Jangan tidak tahu, mereka yang bernaung di bawah hamster memang begitu bijak mencari wang dan begitu pandai mengatur kewangannya. Kamu memang akan berjaya di dalam perniagaan

#kopipasta ^_^
=
klu x silap eira lh kn , eira ad dpt bnda alah ni kat wechat , haha,,
dh tersebar bnyak dh bnda alah ni , tpi please , jgn percaya bnda ni sume oke,,
just suke2 je ni,, maybe ade yg sme kn ? kan ? haha,, skit jlah,, haha,,
hah , klah , nk men gme blik,, haha..
ssh klu dh terpengaruh dgn game ni bagai,, haha XD
SYS , daaa ~
Assalammualaikum ~

#thanks sbb put your trust on me , but ingt k , klu org yg kita syg especially our parents x bg buat sesuatu yg kita nk buat ue , mngkin dye owg ad sbb mereka tersendiri , n x nak kita ssh , oke ?
# think wisely my dear friend ! I know u were a good son.. :))
#thanks again for being my friend n still my friend until now ! :')
.

Thanks 4 reading !! Klu suke,, Like saje okey !! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...